Jutcoördinator

Terug naar overzicht

Wist je dat er in elke kilo zand van het strand, 250 stukjes plastic zitten?

De gezamenlijke ambitie van Het Groene Strand en Juttersgeluk is een schoon strand, zonder plastic, waar de natuur versterkt en biodiversiteit vergroot wordt. Én waar bezoekers kunnen genieten van een fijne strandbeleving. Onze organisaties werken samen om vrijwilligers die het strand schoon rapen te werven, activeren, faciliteren, begeleiden én waarderen. Het doel is een mooie strandcommunity te laten ontstaan, voortbouwend op de jutgroepen die vanuit Juttersgeluk al vijf jaar actief zijn op de stranden van Bloemendaal en Zandvoort. Voor deze nieuwe samenwerking tussen Juttersgeluk en het Groene Strand in de regio Zuid-Kennemerland zijn wij op zoek naar een:

Jutcoördinator m/v
4 – 6 uur per week

De functie

Als gedreven en milieubewuste Jutcoördinator, steek je graag de handen uit de mouwen en weet je anderen te enthousiasmeren en motiveren.

Omdat vrijwilligers voor Het Groene Strand en vrijwillige medewerkers van Juttersgeluk samen gaan optrekken, is hiervoor een coördinator nodig die de jutactiviteiten in goede banen leidt. Als Jutcoördinator begrijp je dat de jutters vanuit verschillende organisaties, met verschillende intenties meedoen en jij brengt ze bij elkaar. Na een korte inwerkperiode waar beide organisaties bij betrokken zijn, pak je de begeleiding zelfstandig op in samenwerking met Stichting Juttersgeluk.

Taakomschrijving

Jouw taken, naast begeleiding van de activiteiten van de groep:

  • Coördineren van jutochtenden, aanmeldingen/afmeldingen verwerken, contacten met vrijwilligers onderhouden
  • Begeleiding op het strand van de groep
  • ‘Inwerken’ nieuwe jutters
  • Onderhoud van de 5 'Doe mee, Verlos de Zee' bakken die op het Bloemendaalse strand staan. En contact hiervoor onderhouden met de Reddingsbrigade
  • Je zorgt dat het afval gescheiden en naar de juiste plek afgevoerd wordt.

Wie ben jij?

Je bent enthousiast en houdt van het strand. Je kunt goed organiseren en hebt sterke communicatieve vaardigheden. Je bent samenwerkingsgericht, maatschappelijk en sociaal betrokken. Je hebt affiniteit met de milieu- én sociale doelstellingen van Juttersgeluk en natuurdoelstellingen van het Groene strandproject. In de natuur en op het strand voel je je thuis, ook als het regent en wat kouder wordt. Je bent bekend met de problematiek rondom de plastic soep en niet bang voor vieze handen. Kortom: je hebt een groot groen, kloppend hart!

Daarnaast beschik je over:

  • Een rijbewijs, zodat je moeiteloos achter het stuur stapt van onze Juttersbus kruipt
  • Een VOG of mogelijkheid tot het aanvragen van (doen wij voor je)

Wij bieden

Een leuk team van mensen die zich allemaal met veel toewijding inzetten voor een schoon strand.

Vele bijzondere strandbelevingen samen met anderen. Een hoop gezelligheid en nieuwe contacten.

Geïnteresseerd of direct solliciteren?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijke van Langen, Landschap Noord-Holland. M.vanlangen@landschapnoordholland.nl; tel. Nr: 06-16689367. Reageren kan tot vrijdag 6 augustus.

Projectomschrijving

Over Stichting Juttersgeluk

Juttersgeluk is een beach cleanup stichting met een sociale upcycle-atelier waar we het gevonden plastic recyclen tot nieuwe producten. We streven naar een inclusieve samenleving waar iedereen kan meedoen. Bij onze dagelijkse activiteiten op het strand en in het atelier, betrekken we zoveel mogelijk mensen die om wat voor reden dan ook geen betaald werk kunnen doen. Zij zetten zich als vrijwillige medewerker in voor Juttersgeluk, al dan niet in een leer-werk- of re-integratietraject.

Over het Groene Strand

Het project Het Groene Strand heeft als doel de natuur en natuurbeleving weer haar plek terug te geven op het strand. De strandnatuur draagt bij aan de biodiversiteit in ons land. Natuurbeleving draagt bij aan bewustwording en bescherming. Dit willen wij aanpakken door strandcommunities op te richten waar vrijwilligers, ondernemers en andere enthousiastelingen samen aan de slag gaan met opruimacties, educatie en voorlichting, het aanpassen van het huidige strandbeheer, plastic vrije terrassen, rustplekken voor overwinterende vogels en waar kansen zich voordoen ook broedstranden voor strandbroeders als bontbekplevieren te realiseren.

Het project is een samenwerking tussen stichting Anemoon, stichting Duinbehoud, de Vogelbescherming, IVN, en Landschappen NL, in Noord-Holland is dat Landschap Noord-Holland. Het is een landelijk project langs de gehele kust en wordt gefinancierd door de Nationale Postcode loterij. Zie voor meer informatie: www.hetgroenestrand.nl


Contactinformatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijke van Langen, Landschap Noord-Holland. M.vanlangen@landschapnoordholland.nl; tel. Nr: 06-16689367. Reageren kan tot vrijdag 6 augustus.