Vrijwilligers in het Amsterdamse Bos

Terug naar overzicht

Het Amsterdamse Bos is een prachtige omgeving om in te werken, ook als vrijwilliger. Fysiek werk voor wie graag buiten in de natuur is en een bijdrage wil leveren aan het onderhoud ten behoeve van de flora en de fauna. De vrijwilligers maken geen gebruik van machines, zij doen alles met de hand.

Werkzaamheden

In een vast team help je mee aan het onderhoud van het Vogeleiland. Maaien, maaisel afvoeren, wilgen knotten, paden harken en onkruidvrij houden, ongewenste kruiden verwijderen, maar ook het moeras nat houden door land af te graven. Fysiek best zwaar werk. Als het nodig is gaan de vrijwilligers ook naar andere delen van het Bos, zoals het Bloesempark, het Doolhof, het 'Land van Bakker' (ten westen van Polder Meerzicht) of het Schinkelbos. Daar bestaan de werkzaamheden uit zwerfvuil ruimen, zaailingen uittrekken en andere klussen die op dat moment nodig zijn.

Naast het vaste vrijwilligersteam is er ook ruimte voor groepen die een dagdeel in het Bos willen werken. Denk hierbij aan zwerfvuil ruimen, bruggen schoonmaken, ongewenste planten weghalen, zaailingen oogsten ten behoeve van MeerBomenNu of andere werkzaamheden die zich voordoen afhankelijk van het seizoen.