Tellers (Vogels)

Terug naar overzicht

Samen vogels tellen in weer en wind, dat doe je niet voor niets. Wij verzamelen “munitie” om het belang van dit veenweidegebied te kunnen blijven aantonen voor de gemeente Haarlem en Provincie Noord-Holland, nu en in de toekomst. Daarnaast is het bijzonder dat al 23 jaar 2 wekelijks alle vogels worden geteld en in een bestand gezet. Dit bestand bevat tot 2018 totaal 19.997 records met 155 soorten vogels waarvan 100 soorten elk jaar terugkeren. En dat pal aan de rand van Haarlem. Dit bestand wordt langzaam aan een tijddocument met de mogelijkheden om trends te volgen van vogelsoorten over 24 jaar. Waar kom je dat tegen? Heb je een favoriete vogel? Wil je informatie over aantallen en voorkomen van een soort? Dan kunnen wij die aanleveren met dank aan alle tellers. Daarnaast is het tellen van vogels ook een rustige bezigheid, om met vogelboek en in samenspraak een soort te determineren. Te genieten van de geluiden en fratsen van vogels en andere dieren. Dus schroom niet en tel mee.

Behoud de Hekslootpolder

In 1985 waren er plannen om in de Hekslootpolder huizen te bouwen, een surfplas te graven en sportvelden aan te leggen. De vereniging Behoud de Hekslootpolder is opgericht, samengesteld uit natuurbeschermers en verontrustte bewoners uit Haarlem en Spaarndam.

Doel

De vereniging stelt zich ten doel de Hekslootpolder, met behoud en zo mogelijk met verbetering van de milieu-ecologische waarden, als open gebied in stand te houden.

‘Beloning’

Als tegenprestatie proberen we zo nu en dan een "bestuursuitje" te organiseren. Maar het delen van de kennis en het bereiken van een mooi resultaat is de werkelijke beloning!

Peter Davids,

secretariaat@hekslootpolder.nl

 

  • Organisatie: Vereniging Behoud Hekslootpolder
  • Locatie: Haarlem