Gezocht : Natuurbeheerders veenweidepark de Trickel

Terug naar overzicht

BEZOEKERSCENTRUM DE POELBOERDERIJ

De toegangspoort tot het Wormer- en Jisperveld

Ongeveer tien kilometer boven Amsterdam ligt het natuurgebied Wormer- en Jisperveld. Een van oorsprong laagveengebied met een unieke flora en fauna. Sinds de oprichting in 1988 van Stichting De Poelboerderij vormt Bezoekerscentrum De Poelboerderij dé ‘toegangspoort’ voor jong en oud tot dit prachtige natuurgebied. Het gebied leent zich uitstekend voor mooie vaartochten. Door de kronkelige slootjes, unieke vegetatie, prachtige uitzichten en de aanwezigheid van vele soorten vogels, beleef je het Noord-Hollandse landschap op een bijzondere manier.

Bezoekerscentrum De Poelboerderij zet zich al jaren in voor het behoud van deze prachtige natuur.

Gezocht : Natuurbeheerders veenweidepark de Trickel

De Poelboerderij heeft naast het bezoekerscentrum ook een perceel van 11 hectare in beheer. Het betreft het veenweidepark de Trickel. Een natuurontwikkelingsproject waarbij we een aantal aspecten van het veenweidegebied uitlichten en waar we voorzieningen treffen om de biodiversiteit te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een IJsvogelwand.

Om het park optimaal te kunnen benutten voor natuur en bezoekers zoeken we versterking voor onze onderhoudsgroep. Het liefst zoeken we vrijwilligers die ervaring hebben met klein mechanisch materieel. Kennis van natuur en natuurbeheer is wenselijk maar niet noodzakelijk. Ter ondersteuning kunnen er cursussen gevolgd worden voor het bedienen van een bosmaaier, rietmaaier en motorzaag.

Vind jij het leuk om af en toe even echt de natuur te beleven en het hoofd leeg te maken? Draag dan je steentje bij aan natuurbeheer en neem contact met ons op. Dit kan telefonisch via 075 – 621 91 00 of per e-mail naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl. Wij maken graag kennis met je.

 

  • Organisatie: Bezoekerscentrum De Poelboerderij
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Veerdijk 106
    1531 MB
    Wormer