Vrijwilliger schaapskooi Goois Natuurreservaat

Terug naar overzicht

Bij het Goois Natuurreservaat zijn zo’n 320 vrijwilligers actief. Er zijn vrijwilligers die bijdragen aan kleinschalig natuurbeheer door op een vaste ochtend of middag in de week met zaag en schop aan de slag te gaan. Ook zijn er vrijwilligers die presentaties, excursies en voorlichting geven over en in de natuur. En er zijn vrijwilligers die flora en fauna inventariseren, zoals planten, paddenstoelen, broedvogels, vlinders, reptielen en amfibieën.

Op dit moment zoeken wij hulp in de weekenden voor het openen van de schaapskooi Blaricum in de ochtend. Hierbij check je de schapen, om ze vervolgens de heide op te laten of je voert als ze in de kraal blijven. Daarnaast doe je wat klusjes in en rond de schaapskooi. Denk aan wisselende schoonmaak taken en contact met publiek wat langsloopt. In april kun je helpen de lammetjes te leren aansluiten bij de kudde als ze de heide op mogen.
De ochtenden starten rond 8.00 uur. Afhankelijk van de taken die er op dat moment liggen zul je rond de 2-4 uur bezig zijn. Het zou fijn zijn als je minimaal twee ochtenden per maand beschikbaar bent.
Dus lijkt het je leuk om met schapen te werken, de schaapskooi (samen) netjes te houden en met publiek in contact te zijn? Of wil je meer weten over de taken? Meld je dan aan!

Neem voor meer informatie over vrijwilligerswerk contact op met Anoeska van de Moosdijk, Coördinator vrijwilligerswerk en educatie, 035 – 621 45 98, moosdijk@gnr.nl.

 

  • Organisatie: Goois Natuurreservaat
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Oude Naarderweg 1
    Blaricum
  • Contactpersoon: Anouska van Moosdijk
    035 621 45 98