Natuurbeheer in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Terug naar overzicht

We zijn blij met onze vrijwilligers. Ze helpen ons met onderzoek, beheer en met de informatie aan bezoekers. Nieuwsgierig naar de details? Lees hieronder op welke gebieden onze vrijwilligers actief zijn.

Wilt u graag een bijdrage leveren aan ons werk in de (drinkwater)natuur? Voor activiteiten als onderzoek, natuurbeheer, gidsen, activiteiten basisonderwijs en gastheerschap zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Vrijwilligers kunnen bij ons aan de slag in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD), waar twee derde van het drinkwater voor Amsterdam en omgeving in de natuur wordt geproduceerd.

Natuurbeheer

Onze vrijwilligers leveren een stevige bijdrage aan onze natuurwerkzaamheden. Bijna dagelijks zijn vrijwilligers bezig met zagen, maaien, harken en kruien. Vooral in ecologisch kwetsbare gebieden is het fijn als het werk handmatig wordt gedaan. En in het broedseizoen kijken we goed naar wat wat we nog wel kunnen doen of wat we moeten uitstellen tot later in het jaar. We werken meestal in kleine groepen en zorgen ervoor dat het juiste materiaal aanwezig is en dat er veilig kan worden gewerkt.

Wilt u graag de handen uit de mouwen steken en aan de slag in onze prachtige Natura 2000-natuur? Een redelijke fysieke conditie is niet een vereiste, maar wel heel handig bij dit werk.

  • Organisatie: Waternet
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Bentveld