Groen en Gezellig wandelen in de duinen.

Terug naar overzicht

Organisatie

Gezond Natuur Wandelen biedt gratis wandelingen aan in diverse gemeentes.

Onze wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en de deelnemers hoeven zich niet van tevoren op te geven. Tijdens onze wandelingen schenken we aandacht aan de natuur in onze woonomgeving.

Onze hulpvraag

Houd je van wandelen in de natuur? Vind je het leuk om een groep wandelaars te begeleiden? Voor een uurtje in de maand of vaker? En vertel je eventueel graag over de natuur? Dan is vrijwillige wandelbegeleider echt iets voor jou! Gezond Natuur Wandelen biedt wekelijks gratis wandelingen aan door de natuur van de stad. Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uur te wandelen is welkom!

Wat ga je doen?

Als begeleider zorg je voor de route van de wandelgroep bij jouw in de buurt, Dit kan eens per maand een uur of vaker als je dat wilt. Een wandelgroep bestaat uit twee begeleiders: één loopt voor en één achter de groep. Onderweg kun je als begeleider kort iets vertellen over de natuur, maar oog voor de natuur hebben is ook goed. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie of thee met de deelnemers te drinken. Je begeleidt zelfstandig, samen met een andere vrijwilliger, een wandelgroep. Hiervoor word je ingewerkt. Je hebt geen speciale kennis nodig. Als wandelbegeleider heb je wel:

Interesse in gezondheid en natuur. Een redelijke conditie, je kunt 1 uur in een rustig tempo wandelen.Goede sociale vaardigheden.

Wat wij Bieden

Bij voldoende belangstelling korte cursussen Natuurbeleving, wandelbegeleider en EHBO. Meelopen met een gezellige wandelgroep. Informatie over natuur op onze website.

Aanmelden en meer informatie

Locatie: natuurinformatiepunt De Kakelye op het parkeerterrein van de buitenplaats, Woestduinweg (nabij nr. 4) in Vogelenzang. Hier houden wij eElke woensdagochtend om 10.00 uur een wandeling. Na afloop drinken we koffie in het Juffershuis.

Het gebied (Leyduin, Woestduin en Vinkenduin) heeft een grote cultuurhistorische- en natuurwaarde zodat er een grote diversiteit van interessante wandelingen te maken zijn.

ofBezoekerscentrum De Kennemer-duinen Zeeweg 12, 2051 EC Overveen. Elke zaterdag om 10.00 uur

 


Contactinformatie

per e-mail met: corriekramer@gezondnatuurwandelen.nl

onder vermelding van de wandellocatie.