Werkdag in het Bulderbos

Terug naar overzicht

Het Bulderbos bestaat al sinds 1994. Het actiebos is ontstaan als een levend, groeiend protest tegen overlast en uitbreiding van luchthaven Schiphol. Deze historische plek is nu een groene plek tussen de opstijgende vliegtuigen.

Op 6 november 1994 plantten duizenden mensen 7800 bomen als protest tegen de aanleg van de Polderbaan. De eigenaar van het Bulderbos is Milieudefensie. Het bos wordt verzorgd door de Bulderboswachters. Zij zijn vrijwilligers van het Landschap Noord-Holland.

Iedereen mag het Bulderbos bezoeken.

Het huidige Bulderbos ligt niet op de plek waar de nieuwe baan van Schiphol ging komen. Toen dat duidelijk werd heeft MilieuDefensie alsnog een ander stuk grond iets verderop gekocht. In april 1995 hebben 120 organisaties daar een boom geplant. Dit bos heeft een belangrijke rol gespeeld als juridisch wapen in de strijd tegen de uitbreiding. Het was ook een inspirerende plek voor de actievoerders om elkaar te ontmoeten.

Dit bosje is in 2002 verdwenen onder het asfalt van de Polderbaan.

Het huidige Bulderbos bestaat nog wel en ligt naast de Polderbaan en dit bos is uitgegroeid tot een mooie groene oase. Het blijft een symbool van verzet tegen groei van het vliegverkeer en af en toe is het de plek waar acties tegen uitbreiding van Schiphol plaatsvinden.

Wat doen we

Om dit mooie bos te behouden moet het regelmatig verzorgd worden. Vrijwilligers uit het hele land hebben zich spontaan aangemeld. Landschap Noord-Holland geeft ons deskundig advies en het juiste materiaal. Een groep van ongeveer 30 vrijwilligers is nu 2 tot 3 keer per jaar actief in het Bulderbos.

Doe mee

Wij zijn altijd op zoek naar mensen met groene vingers om ons te helpen het bos te verzorgen. Elke eerste zaterdag van juli en van oktober werken we in het Bulderbos. We beginnen om 10:00 uur en sluiten af om 16.00 uur.

In 2024 zijn de onderhoudsdagen op 6 juli en op 5 oktober. Een onderhoudsdag begint rond 10.00u, we starten met koffie en met het bespreken van wat er gedaan moet worden en de dag is uiterlijk om 16.00u afgelopen.

Zoals elk jaar werken we aan het Bulderbos op de eerste zaterdag van juli en van oktober.

Data

5 oktober 2024

van 10:00 uur tot 16:00 uur

6 juli 2024

van 10:00 uur tot 16:00 uur
  • Organisatie: Milieudefensie Bulderbos
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: IJweg
    Vijfhuizen