Help mee: meer bloemen en insecten Vondelpark Slurf

Terug naar overzicht

Organisatie

GroeneBuurten

Projectomschrijving

Help mee met de werkochtenden in de Vondelpark Slurf, de entree van het park. We zorgen voor meer bloemen en kleur, fijn voor de bijen, vlinders en natuurlijk voor onszelf!

Het gaat niet goed met de insecten in het land dus ook niet in Amsterdam. Vrijwilligers van GroeneBuurten zetten zich in voor een insectvriendelijke inrichting. O.a. door het planten van biologische nectarrijke vaste beplanting waar (solitaire) bijen en vlinders van houden.

De Slurf, het smalle deel van het Vondelpark tussen de hoofdingang Stadhouderskade en de Vondelbrug bij parkingang Van Baerlestraat, heette vroeger de ‘Bloemenweg’, een naam die we graag weer in ere herstellen.

Extra vrijwilligers zijn van harte welkom tijdens deze gezellige werkochtenden.

Taakomschrijving

Werkzaamheden zijn onder andere bloembollen en vaste planten planten, onkruid verwijderen (vooral brandnetel) en wat afval prikken hoort er ook bij.

De werkochtenden vinden ongeveer 15 keer per jaar plaats op donderdagochtend (en 2x op zaterdagochtend ivm NLdoet en Burendag) van 10.00 - ± 12.30 uur.

Verzamelen om 10.00 uur in de Slurf: vanaf de hoofdingang Stadhouderkade loop/fiets je 200 meter het park in, wij staan op het grasveld aan de rechterkant.

Handschoenen en gereedschap staan klaar. Eigen handschoenen (en vergeet niet een flesje water bij warm weer!) meenemen kan natuurlijk ook.

Voor koffie, thee en iets lekkers tijdens de pauze wordt gezorgd.

Functievereisten

Ervaring of groene vingers zijn niet nodig. Er wordt uitleg gegeven door een groenmedewerker van de Gemeente Amsterdam. Na een heel seizoen heb je je plantenkennis flink uitgebreid.

Je bent niet verplicht elke keer te komen.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden is niet nodig. Kom je voor de eerste keer, laat dan wel even weten dat je komt.
 

Data

Alle data onder voorbehoud. Check vooraf altijd de Agenda: www.groenebuurten.nl

Of meldt je aan voor onze nieuwsbrief met informatie over alle werkochtenden en andere groene activiteiten in het Vondelpark en ind Oud Zuid en de Zuidas.


Contactinformatie

Simone Sikking:
simone@groenebuurten.nl
020-662 82 37

  • Organisatie: GroeneBuurten.nl
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Vondelpark 1
    Amsterdam
  • Contactpersoon: Simone Sikking
    06 2053 96 29