Vrijwilliger gezocht voor de Amsterdamse Natuurmediatheek

Terug naar overzicht

Houd je van de natuur, heb je (tijdelijk) een paar uurtjes over en lijkt het je fijn om mee te draaien in een team, op een prachtige locatie in het midden van Amsterdam, met uitzicht op de Hortus Botanicus?
Kom helpen als vrijwilliger in de Amsterdamse Natuurmediatheek

Met de Amsterdamse Natuurmediatheek willen we natuur in de harten van Amsterdamse kinderen brengen. Daarvoor lenen we allerlei (les)materialen uit met als doel de natuur een plek te geven op de kinderopvang, in het onderwijs en in de buurt.

We zoeken

  • Een vrijwilliger voor minimaal 2 dagdelen (totaal 8 uur) per week.
  • Je hebt interesse in de natuur, bent open en vriendelijk en weet van aanpakken.
  • Je doet dit vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Werkzaamheden


Je gaat meehelpen in het team van de Natuurmediatheek. Dit betekent het helpen van de vaste medewerkers met de uitleenservice (klaarzetten van uitleningen en het nakijken van geretourneerde materialen). Daarnaast is er de mogelijkheid om extra taken op te pakken die in lijn liggen met je interesses.

We bieden


Een plek in een enthousiast en bevlogen team, met de mogelijkheid voor eigen inbreng en taken op te pakken die goed bij jou passen. Daarnaast ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Organisatie


Het Amsterdams Natuur en Milieu Educatiecentrum (ANMEC) zet zich al meer dan 25 jaar in voor bewustmaking van de band met natuur en duurzaamheid bij het Amsterdamse kind. Het is onze overtuiging dat deze band ontstaat vanuit het leven in de stad en niet enkel vanuit mooie leermaterialen. Het is de stad als geheel die de jeugd opvoedt. Daarom streeft ANMEC in alles wat het doet naar het stimuleren van een rijke, groene en inspirerende Amsterdamse leef- en leeromgeving waarin dieren, planten en mensen zorg dragen voor elkaar. En waar ieder kind een eigen interessante en waardevolle band op kan bouwen met natuur en duurzaamheid.

Meer weten?

Lees het verhaal van Jip!

 


Contactinformatie

Liselotte de Witte, coördinator NatuurMEdiatheek
liselotte@anmec.nl
06 – 52 45 09 82
Plantage Middenlaan 2E
1018 DD Amsterdam
Kijk voor meer informatie over ANMEC op onze website: https://anmec.nl/

  • Organisatie: Anmec
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie:
  • Contactpersoon: Liselotte de Witte
    06 5245 09 82