Gastvrouw/gastheer in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Terug naar overzicht

We zijn blij met onze vrijwilligers. Ze helpen ons met onderzoek, beheer en met de informatie aan bezoekers. Nieuwsgierig naar de details? Lees hieronder op welke gebieden onze vrijwilligers actief zijn.

Wilt u graag een bijdrage leveren aan ons werk in de (drinkwater)natuur? Voor activiteiten als onderzoek, natuurbeheer, gidsen, activiteiten basisonderwijs en gastheerschap zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Vrijwilligers kunnen bij ons aan de slag in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD), waar twee derde van het drinkwater voor Amsterdam en omgeving in de natuur wordt geproduceerd.

Gastvrouw/gastheer

Op zondagmiddagen zijn onze vrijwillige gastvrouwen en –heren in het duin om bezoekers te informeren over de AWD. Zij helpen de bezoekers graag op weg. Hiermee ondersteunen ze het werk van onze boswachters.

Rond het zondagmiddaguur ontmoeten de gastvrouwen en -heren elkaar eerst in het bezoekerscentrum. Daar horen zij van de boswachters welke bijzonderheden er dan zijn in het duin. Met hun eigen kennis over de AWD en met die bijzonderheden van de dag, zijn zij telkens weer een rijke bron van informatie voor onze bezoekers.

Gastvrouwen en gastheren zijn te herkennen aan hun blauwe Waternetkleding. Zij heten bezoekers welkom bij de vier hoofdingangen, of ze ontmoeten bezoekers op andere plekken in het duin.

Wilt u ook gastvrouw of gastheer zijn van de AWD? Meld u aan en we maken graag kennis met u.

 

  • Organisatie: Waternet
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Bentveld