Paddenbeschermer

Terug naar overzicht

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met ca. 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers.

 

Er zijn in Noord-Holland veel paddenwerkgroepen actief. Hun vrijwilligers plaatsen schermen langs wegen waar de padden in emmers worden opgevangen. Elke ochtend controleren zij de emmers en dragen de amfibieën naar de overkant van de weg. Waar emmers niet mogelijk zijn, worden ze ’s avonds in de schemering met de hand overgezet. Zo zijn er vorig jaar in Noord-Holland 25.000 amfibieën geholpen met oversteken! In maart kan de paddentrek weer losbarsten en daarom zijn de groepen in heel Noord-Holland op zoek naar nieuwe vrijwilligers:

Wat ga je doen?

Alle paddenwerkgroepen kunnen hulp goed gebruiken, zo zijn er mensen nodig die gaas en emmers ingraven en na de trek weer opruimen, er zijn vrijwilligers nodig die de vaste paddenschermen en tunnels controleren. Er is aandacht voor amfibieën die terecht komen in straatkolken, watermeterputten, roosters, vijvers met hoge gladde randen en andere valkuilen. En natuurlijk zijn er mensen nodig die een keer per week volgens een rooster de emmers met padden tellen en overzetten.

Wat vragen wij

Iemand die bereidt is de plaatselijke padden, kikkers en salamanders te helpen.

Wat bieden wij

  • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • Begeleiding bij het werk

Wilt u de plaatselijke padden, kikkers en salamanders helpen? Neem dan contact op met de coördinator van de groep.

Ik wil helpen

www.padden.nu

 

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: