Vrijwilligers gezocht voor Landgoed Tongelaar

Terug naar overzicht

Organisatie

De prachtige provincie Noord-Brabant, met haar diversiteit aan landschappen, is nog het thuis van vele vrij levende planten- en diersoorten. Dit komt onder andere doordat Brabants Landschap ruim 18.000 hectare bos, heide, ven, zandverstuiving, beek- en rivierdalen, landgoederen, boerderijen, forten en kastelen met zorg beheert. Daarnaast zet Brabants Landschap zich in voor behoud, herstel en ontwikkeling van de biodiversiteit buiten de beschermde natuurgebieden. Een groot netwerk van enthousiaste vrijwilligers helpt mee met de bescherming van weide- en akkervogels, uilen, amfibieën en vleermuizen.

Projectomschrijving

Brabants Landschap kent een aantal bezoekerscentra en informatiepunten. Deze punten zijn vaak uitvalsbasis voor activiteiten in de nabijgelegen natuurterreinen. Zo ook voor het vrijwilligerswerk. Voor ons informatiepunt Kasteel Tongelaar in Mill zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die één of meerdere dagdelen in de maand het informatiepunt willen bemannen als gastheer of gastvrouw.

Taakomschrijving

Gastvrouw – gastheer namens Brabants Landschap en uitvoeren van een diversiteit aan werkzaamheden, zoals:
* Beantwoorden van vragen over het natuurgebied en de cultuurhistorie
* Verwijzen naar de tentoonstelling en de mogelijkheden tot het maken van fiets- en wandeltochten
* Indien er vanuit de bezoeker behoefte is aan een rondleiding, deze verzorgen in het informatiepunt

Functievereisten

Dames en heren die graag binnen in het informatiepunt aan de slag gaan en van aanpakken houden. Ervaring met gastvrouw - gastheerschap is geen vereiste. Zolang u er plezier in hebt om bezoekers te woord te staan, vragen te beantwoorden en, indien de behoefte er is, een rondleiding te verzorgen.

Wat vragen wij?

 • U bent gemotiveerd en niet bang om de handen uit te mouwen te steken
 • U moet goed zelfstandig kunnen werken
 • U bent minimaal 1 middag in de week beschikbaar (voorkeur op zondagmiddag)

Aanmelden en meer informatie

Bij interesse kunt u contact opnemen met Maayke van Dijk-Snelting via 0411 622 775 of msnelting@brabantslandschap.nl (di-vrij op kantoor aanwezig).


Contactinformatie

Bij interesse kunt u contact opnemen met Maayke van Dijk-Snelting via 0411 622 775 of msnelting@brabantslandschap.nl (di-vrij op kantoor aanwezig).

 

 • Organisatie: Brabants Landschap
 • Inzet: Regelmatig
 • Locatie: Tongelaar 12
  5451 HS
  Mill
 • Contactpersoon: Maayke van Dijk-Snelting
  0411 62 27 75