Vacature vrijwillig materieelbeheerder Koetshuis (8/16 uur per week)

Terug naar overzicht

Voor ons gebiedsteam Buitenplaatsen & Forten, dat werkt vanuit het Koetshuis op de Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang, zoeken wij iemand die erg handig en technisch is en graag gereedschap en materieel in topconditie houdt.

Wat ga je doen?

Het Koetshuis op de Buitenplaats Leyduin is het verzamelpunt van vele vrijwilligersgroepen die voor ons werken. Het is ook de thuisbasis van het boswachtersteam dat 30 natuurgebieden in de regio beheert. Als materieelbeheerder ben jij degene die de werkplaats op orde houdt. Je zorgt dat het materieel in goede staat is en voert zelfstandig kleine reparaties uit zodat andere vrijwilligers zorgeloos kunnen zagen, maaien en hooien. Je neemt materieel in en geeft het uit, als het moet met een goede, begrijpelijke instructie. Je bent er op een of meer werkdagen, en incidenteel in weekenden, wanneer vaste groepen in onze natuurgebieden aan de slag gaan. Naast het klein onderhoud aan gereedschap en materieel, zie je toe op de goede staat van onder andere onze tractor, een kiep-aanhangwagen, en een elektrische bakfiets. Je doet het voorraadbeheer door goed vooruit te kijken en te plannen. Kleine onderdelen en brandstoffen regel je zelf bij toeleveranciers en haal je desnoods bij hen op. Bestellingen en investeringen stem je af met een van de boswachters. Soms ga je samen op pad om reparaties uit te voeren aan hekwerken of bebording.

Wie zijn wij?

Wij zijn Landschap Noord-Holland, dé natuurorganisatie van Noord-Holland die zich al meer dan 85 jaar inzet voor bescherming en behoud van natuur, waardevolle landschappen en cultuurhistorisch erfgoed in Noord-Holland. Dat doen we in circa 100 eigen natuurgebieden, door aankopen en beheren van, met hulp van vrijwilligers, sponsors en ruim 33.000 donateurs. Samen met vrijwilligers, agrariërs en aannemers voert elk gebiedsteam de coördinatie over het zelfstandige beheer van zo’n 30 natuurgebieden. Een aantal van onze natuurgebieden wordt beheerd door een vaste vrijwilligersgroep, waarvan sommigen wekelijks de handen uit de mouwen steken en anderen een aantal keren per jaar. Daarnaast doen we incidenteel mee aan beheerdagen voor bedrijven en organisaties. Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland. Ervaring met machinaal werken is een pré, maar geen noodzaak.

Wat breng je mee?

  • Twee rechterhanden en scherp technisch inzicht
  • Bij voorkeur ervaring met inzet en onderhoud van materieel voor natuurbeheer
  • Gestructureerd willen werken en goede planningsvaardigheden
  • Flexibiliteit in tijdbesteding, zo nodig bij uitzondering ook in het weekend
  • Dienstvaardigheid en behulpzaamheid aan vrijwilligers die in onze natuurgebieden werken
  • Je bent in het bezit van Rijbewijs B (bij voorkeur aangevuld met E vanwege rijden met aanhanger)

Wat bieden wij

Bij Landschap Noord-Holland vind je een omgeving waarin je als vrijwilliger een betekenisvolle rol kunt vervullen die bijdraagt aan een mooier Noord-Holland. Een informele en dynamische omgeving met korte lijnen en een grote mate van zelfstandigheid. Wij bieden een reis- en onkostenvergoeding en een dagdeelvergoeding. De standplaats is het Koetshuis op de buitenplaats Leyduin in Vogelenzang.