Oogsten op een Fort

Terug naar overzicht

Help jij ons deze boompjes te redden?

Meer Bomen Nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. Elke boom maakt jaarlijkse honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Door deze met elkaar uit te scheppen en gratis weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui die willen planten kunnen we Nederland sneller en leuker vergroenen! Sinds 2020 hebben we meer dan een miljoen bomen en struiken verplant, doe je ook mee?

Op een oogstdag steken we de kansarme boompjes uit. Deze zijn kansarm omdat ze bijvoorbeeld in het maaipad staan. Een educatieve, leuke dag in de natuur. Je leert anders naar de natuur kijken; de natuur geeft ons in overdaad en je leert allerlei verschillende soorten bomen kennen in winterstand.

Praktisch

Kleed je warm aan. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding! Dat betekent o.a. een goede regenjas en waterdichte schoenen. Indien je tuingereedschap hebt, zoals een spade, schep of snoeischaar, is het altijd fijn als je deze mee wilt nemen. Zorg ook voor een thermos en wat te eten. Diep in het bos zijn er soms geen faciliteiten.

Op deze plek verwachten we de volgende soorten te oogsten: Meidoorn, Sleedoorn, Wilgen, Veld/esdoorn

- Er is een toilet aanwezig

- Er is een schuilplaats

Data

16 maart 2024

van 9:00 uur tot 17:00 uur

4 maart 2024

van 9:00 uur tot 17:00 uur

19 februari 2024

van 9:00 uur tot 17:00 uur
  • Organisatie: MeerBomenNu
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: Kudelstaartseweg 96
    1433 GL
    Kudelstaart