Vrijwilliger natuurbeheer Spaarnwouderveen en Batterij

Terug naar overzicht

Vlak bij het dorp Halfweg tussen Haarlem en Amsterdam beheert Landschap Noord-Holland het veenweidegebied Spaarnwouderveen en Batterij. Dit gebied is niet toegankelijk voor publiek. Er ligt een ouderwets verdedigingswerkje dat schuilgaat achter bosjes en begroeiing. De aanwezigheid van heide maakt het gebied bijzonder, in de rietkragen nestelen de verschillende rietvogels en het aanwezige water staat bekend om zijn libellenrijkdom.

Veel werkzaamheden in deze natuurgebieden wordt uitgevoerd door een vrijwilligersgroep, voor deze groep zoeken we versterking.

Wat ga je doen?

De vrijwilligers werken van eind augustus t/m februari 1 keer in de maand van 9.30 uur tot ongeveer 14:00 uur. Het werk is divers; boompjes uitsteken, wilgenbosjes zagen, graslandjes en rietveldjes maaien en harken. Er zitten alleen maar voordelen aan het werken in de natuur, het is gezellig, je levert een directe bijdrage aan het in stand houden van natuur om de hoek, komt op hele mooie plekjes én je hoeft niet meer naar de sportschool!

Wat vragen wij

Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland.

Wat bieden wij

Zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland. De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in onze natuurterreinen. Wij zorgen voor begeleiding, gereedschap, werkhandschoenen, EHBO-doos, koffie/thee en vlaai!

 


Contactinformatie

Marc van Schie 06-22 5757 48 of via marcmargriet@hetnet.nl

  • Organisatie: IVN Zuid-Kennemerland
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Batterijweg
    Halfweg
  • Contactpersoon: Marc van Schie