Feel good Plantdag Schellingwouderbreek!

Terug naar overzicht

We gaan het struweel voor vogels, vlinders en bijen aan de Schellingwouderbreek bij planten.

Met geredde inheemse zaailingen! Bij elkaar zo’n 140 stuks in zo’n 25 soorten. Zaailingen zijn opkomende bomen en struiken van een halve tot twee meter. We hebben een mooie mix geselecteerd en verzameld, die we nu kunnen planten!
Met de aan te planten bosschage op een creëren we op een ecologisch knelpunt meer schuil-, broed-, en voedselplek voor wild bijen, rupsen, zweefvliegen, vlinders, kevers, spinnen, vogels, egels, wormen, muizen, marters en nog veel meer dieren.
Alle verzamelde zaailingen zijn inheems en gifvrij. Daarom noemen we het een echte feel good Plantdag, want we dragen bij aan de versterking van de natuur. Bomen planten is goed voor je ❤️. En samen met anderen bomen planten al helemaal.

Help je mee?

Praktisch

Kleed je altijd warm aan. Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding! Wij raden laarzen (waterdicht) en laagjes aan. Heb je een schep, schop of snoeischaar? Dan is het zeker fijn als je deze mee wilt nemen. Neem ook een waterflesje mee en een boterham.

- Te beplanten oppervlakte: Klein (100 - 500m2)
- Bestemming type: Bossage
- Verwacht aantal bomen: 150
- Grondsoort: Lichte klei

Wij zorgen voor koffie en thee zolang de voorraad strekt. Maar neem ajb een eigen beker mee. Dat scheelt weer wegwerpbekers.

  • Organisatie: MeerBomenNu
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: 1023
    Amsterdam