Vacature vrijwilliger natuurbeheer Noordkop

Terug naar overzicht

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met circa 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers. In de Noordkop beheren we diverse fraaie natuurgebieden zoals Grafelijkheidsduinen, Mariëndal, Helderse Duinen, Balgzand, Kruiszwin en Wildrijk.
Deze gebieden bestaan onder andere uit duinen met dennenbos, grijze duinen met vele mossen, rietorchissen en de zeldzame tapuit en bloemrijke duingraslanden met waterpartijen die vele soorten vogels aantrekken waaronder grutto’s en tureluurs. Het beheerteam is gehuisvest in bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Veel werkzaamheden in deze natuurgebieden worden uitgevoerd door een vrijwilligersgroep, voor deze groep zoeken we versterking.

Wat ga je doen?

Een groot deel van het jaar werk je op maandagmiddag van 13 uur tot ongeveer 16:30 uur onder begeleiding van een boswachter. Alleen in de periode van half maart tot eind juni leggen we de werkzaamheden tijdelijk stil in verband met het broedseizoen. Het werk is divers, van boompjes uitsteken tot graslandjes en rietveldjes maaien en harken. Daarnaast worden jaarlijks een oeverzwaluwenwand en broedeilandjes voor vogels klaargemaakt voor het broedseizoen.
Er zitten alleen maar voordelen aan het werken in de natuur: het is gezellig, je levert een directe bijdrage aan het in stand houden van natuur om de hoek, komt op de mooiste plekjes én hoeft niet meer naar de sportschool!

Wat vragen wij

Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork. Ervaring met machinaal werken is een pré, maar geen noodzaak. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland.

Wat bieden wij

 • Zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
 • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in de natuurgebieden van Landschap Noord-Holland
 • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
 • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
 • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
 • Begeleiding bij het werk
 • Organisatie: Landschap Noord-Holland
 • Inzet: Regelmatig
 • Locatie: de Helderse vallei 9
  1783DA
  Den Helder