16 nov

Inspiratiesessie De Groene Vrijwilliger

Terug naar overzicht

Voor vrijwilligerscoördinatoren en beleidsmedewerkers van het netwerk De Groene Vrijwilliger, organiseren we op 16 november 2021 een Online Inspiratiesessie De Groene Vrijwilliger.

Werk je bij een groene organisatie? Ondersteun je groene vrijwilligers of ben je verantwoordelijk voor vrijwilligersprojecten of -beleid? Dan brengt deze bijeenkomsten in Teams je lezingen en workshops over vrijwilligerswerk en online ontmoetingen met collega’s. Geef je hieronder op.

NB: voor de workshops is een beperkt aantal deelnemers mogelijk.

Programma Inspiratiesessie De Groene Vrijwilliger

16 november 2021 van 13.00 – 15.30 uur

13.00 uur Lezingen:

 • Green Volunteers in the Spotlights door Wessel Ganzevoort – Radboud Universiteit

Wessel Ganzevoort spreekt over zijn promotieonderzoek naar de groene vrijwilliger ‘Green Volunteers in the Spotlights’. Hij adviseert natuurorganisaties om goed naar de motivatie van vrijwilligers te kijken en om de diversiteit te vergroten. In deze inspiratiesessie gaat hij met ons hierover in gesprek.

 • Woodyou app door Gerwin Branson – Brandsun B.V.

Gerwin Branson ontwikkelde een app die korte vrijwilligersklussen in eigen tijd aanbiedt. Hij legt uit: hoe werkt het en wat is de toekomst van deze app? zie www.woodyou.app

 • Samen voor onze leefomgeving door Amy de Witte - Natuurmonumenten

Amy de Witte van Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat vrijwilligers kunnen opkomen voor de natuur in hun eigen gemeente. Ze legt uit hoe de Omgevingswet daar bij kan helpen. Zie ook www.samenvooronzeleefomgeving.nl

14.20 uur Workshops

Blauwe Workshop - Voor jongeren door jongeren: De Nature Impact Days

Jongeren organiseren een biodiversiteitsboost voor jongeren. Wat vinden jongeren van deze vrijwilligersdag? Kun je die met de nieuwe toolkit zelf organiseren? Hoe kunne Groene Trainees daar bij helpen? Wie doet er mee? Onder leiding van Marije van der Kruk van IVN / De Groene Motor

Oranje workshop - Tellers Verteller en Herstellers werken samen: SoortenNL en het project Vrijwilligers

Tellers Verteller en Herstellers werken in dezelfde regio aan dezelfde biodiversiteit. Maar werken ze ook samen? Wat is er voor nodig om de verbinding te maken? Hoe kunnen ze elkaar versterken? We verkennen de mogelijkheden met Kars Veling van SoortenNL / De Vlinderstichting.

Groene workshop - Diversiteit en inclusie bij groen vrijwilligerswerk

Waarom betrek je mensen met verschillende culturele achtergronden bij de natuur? Wat is het belang van diversiteit en inclusie? Waar moet je op letten? In gesprek met Marrigt van der Valk van Natuurmonumenten.

15.30 uur Einde programma

Deze Inspiratiesessie is een initiatief van organisaties achter het Actieplan De Groene Vrijwilliger: IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, SoortenNL, de provincies en het Ministerie van LNV. We heten je van harte welkom!

AANMELDEN

 • Organisatie: Landschap Noord-Holland
 • Duur: Eenmalig
 • Prijs:
  • vrijwilligers co÷rdinatoren en beleidsmedewerkers van het netwerk De Groene Vrijwilliger: gratis
 • Contact:

  Tetje Falentijn