E-Learning: Ordening van het plantenrijk

Terug naar overzicht

Je leert over de indeling van planten in het plantenrijk. Ook krijg je tips voor tijdens een excursie.

Voor wie is deze module?
Deze module is voor iedereen die als gids met publiek de natuur in gaat.

Wat is het doel van deze module?
​Het doel van deze module is om makkelijker te kunnen vertellen over de natuur. Ook als je niet precies weet welke planten er staan, is er veel interessants te vertellen. Over welke groepen planten er zijn, en wat precies het verschil is tussen planten, schimmels en dieren.​

Wat leer je?
Je leert hoe levende wezens zijn ingedeeld in rijken. En wat de belangrijkste kenmerken zijn van bacteriën, algen, schimmels, sporenplanten en zaadplanten. Na de module weet je onder meer:

  • Wat het verschil is tussen planten en schimmels.
  • Hoe determineren van planten werkt.
  • Wat zaadplanten en sporenplanten zijn.

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

www.leerjegroen.nl

  • Organisatie: IVN Natuureducatie
  • Prijs:
    • vrijwilligers van een van de aangesloten organisaties: gratis
  • Contact:

    www.leerjegroen.nl