E-Learning: Kringlopen in de natuur 

Terug naar overzicht

Je leert over kringlopen en energiestromen in de natuur. Die kennis kun je als gids goed gebruiken bij excursies.

Voor wie is deze module?
​Deze module is voor iedereen die als gids met publiek de natuur in gaat.

Wat is het doel van deze module?
Het doel van deze module is om je te leren over kringlopen. Als natuurgids kun je die kennis gebruiken. Bijvoorbeeld door jouw kennis te delen met de deelnemers aan je excursie.

Wat leer je?
​Deze module gaat over kringlopen in het algemeen. En de stikstofkringloop, koolstofkringloop en waterkringloop in het bijzonder.

Deze module beantwoordt vragen zoals:

  • Waarom zijn kringlopen belangrijk?
  • Wat gebeurt er als een kringloop verstoord raakt? ​

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

www.leerjegroen.nl

  • Organisatie: IVN Natuureducatie
  • Prijs:
    • vrijwilligers van een van de aangesloten organisaties: gratis
  • Contact:

    www.leerjegroen.nl