E-Learning: Duurzaamheid

Terug naar overzicht

Je leert in deze module over de invloed van de mens op de aarde. Welke invloeden zijn schadelijk voor mens en natuur? En wat kunnen we daaraan doen?

Voor wie is deze module?
​Deze module is voor iedereen die als gids met anderen de natuur in gaat.

Hij is ook interessant voor anderen die meer willen weten over duurzaamheid.

Wat is het doel van deze module?
Deze module heeft als doel om je basisinformatie te geven over het thema duurzaamheid. Zodat je vragen van deelnemers over duurzaamheid kunt beantwoorden, een gesprek over duurzaamheid kunt begeleiden en het thema kunt opnemen in excursies en andere activiteiten.

Wat leer je?
Je leert over de geschiedenis van het milieubewustzijn. Ook bespreken we de twee grootste milieuproblemen van nu:

  • De afname van biodiversiteit.
  • De klimaatverandering.
  • Je krijgt antwoord op vragen als: Wat hebben landen afgesproken over duurzaamheid? Hoe gaat het met de dieren en planten in Nederland?​

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

www.leerjegroen.nl

  • Organisatie: IVN Natuureducatie
  • Prijs:
    • vrijwilligers van een van de aangesloten organisaties: gratis
  • Contact:

    www.leerjegroen.nl