03 okt

Online cursus ‘Werken met de NDFF’ Nationale Databank Flora en Fauna

Terug naar overzicht

Tijdens de online cursus komen onder andere het invoeren van waarnemingen, validatie, de mogelijkheden van het Uitvoerportaal en natuurlijk het gebruik in de praktijk aan bod. Ook bespreken we de mogelijkheden van mobiel waarnemingen invoeren met apps zoals NDFF Invoer & snApp de Exoot. Het tijdstip waarop de cursus wordt gegeven is van 13.30 tot 15.00 uur.

Meld u aan en leer alles over werken met de NDFF, nieuwe toepassingen en handigheidjes. In 2024 geven we een aantal keren de cursus, namelijk op:

  • donderdag 25 april
  • donderdag 3 oktober
  • dinsdag 26 november

In 2007 is gestart met de bouw van de Nationale Databank Flora en Fauna, een samenwerking tussen de Gegevensautoriteit Natuur (GaN), het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica van de Universiteit van Amsterdam en de Vereniging VeldOnderzoek Flora en Fauna (VOFF, tegenwoordig SoortenNL geheten). Deze databank moest voorzien in de steeds groter wordende behoefte aan betrouwbare natuurinformatie, ontstaan door de komst van de Flora- en Faunawet in 2002 en de herziening van de Natuurbeschermingswet in 1998. De bestaande opslagsystemen en gegevensbestanden waren hiervoor niet meer toereikend.

 

Aanmelden

https://www.ndff.nl/2017/02/02/cursus-werken-met-de-ndff/

Aanmelden via serviceteamNDFF@natuurloket.nl