E-Learning: Grote grazers 

Terug naar overzicht

Je leert over het begrazen van natuurgebieden, veilig werken met dieren en veterinaire zorg.

Voor wie is deze module?
​Deze module is voor iedereen die geïnteresseerd is in grote grazers, bijvoorbeeld medewerkers en vrijwilligers van natuurbeheerorganisaties.

Wat is het doel van deze module?
​Het doel van deze module is om meer inzicht te geven in het gebruik van grote grazers in het natuurbeheer, in het beheer van de dieren en in de veterinaire zorg van deze dieren.

Wat leer je?
​Als je deze module gevolgd hebt, weet je welke dieren worden ingezet, waarom ze worden ingezet, wat voor effect ze hebben op de natuur, hoe je veilig met deze dieren werkt en waar je op let bij de verzorging. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we naar de website www.natuurkennis.nl

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

www.leerjegroen.nl

  • Organisatie: IVN Natuureducatie
  • Prijs:
    • vrijwilligers van een van de aangesloten organisaties: gratis
  • Contact:

    www.leerjegroen.nl