E-Learning: Kruiden- en faunarijke graslanden

Terug naar overzicht

Je leert hier hoe je graslanden soortenrijker kunt maken. Zo leeft de flora weer op en komen verschillende vogels en insecten terug.

Verschraling van de grond is op veel percelen de afgelopen decennia niet genoeg gebleken. We introduceren in de volgende hoofdstukken stapsgewijs nieuwe beheermaatregelen.

Voor wie is deze module?
Voor iedereen die met het beheer van graslanden bezig is of aan de slag gaat.

Wat is het doel van deze module?
Beheerders van graslanden kennis laten maken met een nieuwe beheermaatregel om graslanden faunarijker en kruidenrijker te maken.

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie enStaatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

www.leerjegroen.nl

  • Organisatie: IVN Natuureducatie
  • Prijs:
    • vrijwilligers van een van de aangesloten organisaties: gratis
  • Contact:

    www.leerjegroen.nl