10 mei

Cursus omgaan met de zeis

Terug naar overzicht

Cursus omgaan met de zeis

Maaien met zeis is een prachtig ambacht dat steeds populairder wordt. Deze oude ambacht sluit steeds meer aan bij onze huidige maatschappij met meer aandacht voor duurzaamheid, behoefte aan stilte en hoge brandstof prijzen. Maaien met de zeis is een goed alternatief. Als de zeis scherp is, kost het weinig kracht om er mee te maaien. En een prachtig voordeel: doordat er geen motorgeluid is kan je met een groep rustig werken.

De cursisten leren maaien van gras op een vlak terrein, de zeis te onderhouden en te scherpen en de zeis veilig te hanteren en transporteren. Het ochtenddeel van de cursus wordt besteed aan theorie en het scherpen van de zeis. ‘s Middags wordt er buiten geoefend. Voor deze cursus moet je in goede fysieke staat zijn om alle handelingen uit te voeren.

Geef je snel op want deze cursus is populair en er kunnen maximaal 8 personen deelnemen!

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland.

Geef bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent. Per groep kan je twee deelnemers voor deze technische cursus inschrijven.

Mocht het na aanmelden toch niet lukken om te komen, dan stellen wij het erg op prijs als je je van tevoren afmeldt via info@landschapnoordholland.nl. Mede, omdat we regelmatig een wachtlijst moeten hanteren wegens grote belangstelling. Meld u zich niet tijdig af, dan zullen wij ons helaas genoodzaakt zien een deel van de gemaakte kosten in rekening te brengen.

 

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Docent(en): Paul Vester
  • Duur: 1 dag
  • Prijs:
    • € 30,00
  • Contact:

    Meer informatie en aanmelden