Leer je Groen: Stadsnatuur ontdekken met kinderen

Terug naar overzicht

Je leert over natuur in de stad. En hoe je die op boeiende manier laat zien aan anderen.

Voor wie is deze module?
Deze module is geschikt voor mensen die samen met kinderen de natuur in de stad willen ontdekken. En die daarvoor leuke en makkelijke werkvormen willen leren kennen. Je hoeft zelf nog niet veel over de natuur te weten.

Veel werkvormen in deze module zijn trouwens niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook leuk om te doen met volwassenen.​

Wat is het doel van deze module?
​Deze module is bedoeld om je uit te rusten met de kennis en de werkvormen die je nodig hebt om met kinderen de stadsnatuur te ontdekken, op een manier die kinderen boeit en enthousiast maakt.​

Wat leer je?
​Je leert de basis van natuureducatie geven aan kinderen. Je leert enkele leuke werkvormen kennen. Ook leer je over de natuur in de stad. Welke soorten planten en dieren leven er in de stad, en hoe hebben zij zich aangepast aan het leven in de stad?

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

https://leerjegroen.nl/?#/Module/Stadsnatuur_ontdekken_met_kinderen