E-Learning: Veilig bomen omzagen met handgereedschap

Terug naar overzicht

In deze module leer je hoe je op een veilige manier zelf een boom tot 15 centimeter dikte kunt omzagen. Na deze module kun je met een begeleider het veld in om de praktijk te oefenen.
De module duurt ongeveer een half uur.

Voor wie is deze module?
Deze module is voor vrijwilligers die werken aan natuurbeheer. Je hebt al ervaring met het omzagen van struiken en kleine boompjes tot 6 centimeter in diameter.

Wat is het doel van deze module?
Het doel van de module is om je voor te bereiden op het omzagen van bomen tot een dikte van 15 centimeter, met handgereedschap. Zo ken je de basis al als je straks met een ervaren begeleider het veld in gaat om bomen om te zagen.

Wat leer je?
- waarom bomen soms omgezaagd worden
- welke handgereedschappen je nodig hebt bij het omzagen van bomen
- welke veiligheidsmaatregelen je moet nemen bij het omzagen van bomen
- op welke manier je bomen het beste kunt omzagen

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

www.leerjegroen.nl

  • Organisatie: IVN Natuureducatie
  • Prijs:
    • vrijwilligers van een van de aangesloten organisaties: gratis
  • Contact:

    www.leerjegroen.nl