E-Learning: Bijen en bijvriendelijk beheer

Terug naar overzicht

In deze module kom je van alles te weten over wilde bijen. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat in een gebied wilde bijen kunnen leven.

Voor wie is deze module?
​Deze module is voor iedereen die meer wil leren over wilde bijen en iets voor ze wil doen. Ben je bijvoorbeeld vrijwilliger en wil je in jouw buurt iets doen voor de wilde bijen? Of heb je een tuin of stuk land dat je bijvriendelijk wilt inrichten? Dus zo dat wilde bijen er kunnen leven? Dan helpt deze module je op weg.

Wat is het doel van deze module?
​Het doel van deze module is dat je een ideale plek voor wilde bijen kunt inrichten en beheren. In deze module krijg je daar handige tips voor. En omdat je ook veel leert over wilde bijen zelf, weet je ook waaróm je bepaalde dingen juist wel of niet moet doen.

Wat leer je in deze module?
​In deze module leer je hoe je wilde bijen herkent en wat ze nodig hebben. En je leert per soort landschap hoe jij ze kunt helpen.

Straks weet je het antwoord op vragen zoals:
• Waarom zijn wilde bijen zo belangrijk?
• Wat eten ze?
• Waar bouwen ze hun nesten?
• Hoe kun jij ze helpen?

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

www.leerjegroen.nl

  • Organisatie: IVN Natuureducatie
  • Prijs:
    • vrijwilligers van een van de aangesloten organisaties: gratis
  • Contact:

    www.leerjegroen.nl