28 mei

Herhalingscursus omgaan met de bosmaaier

Terug naar overzicht

Herhalingscursus omgaan met de bosmaaier

Heb je al eerder de cursus werken met de bosmaaier gevolgd, dan is deze herhalingscursus wat voor jou.

In deze herhalingscursus krijg je een korte uitleg over de werking van de bosmaaier en het veilig werken met de bosmaaier. Na een korte oefening in het veld volgt een proeve van bekwaamheid en wordt jouw certificaat weer voor 3 jaar verlengd.

Een bosmaaier gebruik je als je niet met zeis of een maaimachine aan de slag kan. Maar dat moet wel gezond en veilig gebeuren. Tijdens de cursus komen het hanteren van de bosmaaier, het gebruik van veiligheidsmiddelen, het wisselen van garnituur en het afstellen van het draagstel aan de orde. Zowel de motor- als accu bosmaaier wordt behandeld.

Geef je snel op want er kunnen maximaal 8 personen deelnemen!

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland.

Geef bij organisatie aan in welke vrijwilligersgroep je actief bent. Per groep kan je twee deelnemers voor deze cursus inschrijven.

Mocht het na aanmelden toch niet lukken om te komen, dan stellen wij het erg op prijs als je je van tevoren afmeldt via info@landschapnoordholland.nl. Mede, omdat we regelmatig een wachtlijst moeten hanteren wegens grote belangstelling. Meld u zich niet tijdig af, dan zullen wij ons helaas genoodzaakt zien een deel van de gemaakte kosten in rekening te brengen.

 

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Duur: 1 dagdeel
  • Prijs:
    • € 25,00
  • Contact:

    Meer informatie en aanmelden