Leer je Groen: Ordening van het dierenrijk 

Terug naar overzicht

Je leert over verschillende groepen dieren en hun unieke eigenschappen.

Voor wie is deze module?
​Deze module is voor iedereen die als gids met publiek de natuur in gaat. En voor anderen die baiskennis willen opdoen over de indeling van het dierenrijk.

Wat is het doel van deze module?
Als je deze module gevolgd hebt, kun je aan excursiedeelnemers meer vertellen over de dieren in de omgeving. Doordat je weet welke belangrijke groepen dieren er zijn en wat hun eigenschappen zijn, kun je altijd iets vertellen. Ook als je niet precies weet welk dier je ziet, of als er zelfs helemaal geen dieren te zien zijn.

Wat leer je?
​In deze module leer je over het dierenrijk. Het dierenrijk is verdeeld in verschillende groepen. Je leert de kenmerken van deze groepen kennen.
Na deze module heb je antwoord op vragen als:

  • Wat is het verschil tussen een amfibie en een reptiel?
  • Welke dieren zijn insecten?​
  • Hoeveel poten heeft een duizendpoot?

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

https://leerjegroen.nl/?#/Module/Ordening_van_het_dierenrijk