21 mei

Cursus omgaan met de bosmaaier

Terug naar overzicht

Cursus omgaan met de bosmaaier

De bosmaaier is een draagbare maaimachine die wordt gebruikt op plaatsen waar een andere machine niet kan komen. Dit gereedschap is goed te gebruiken in bermen en ruigte.

Tijdens de cursus komen de volgende aspecten aan bod: het hanteren van de bosmaaier, het gebruiken van veiligheidsmiddelen, het wisselen van garnituur en het afstellen van het draagstel. De docent zal zich met name richten op het gebruik van de bosmaaier voor het maaien van ruigte. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Geef je snel op want er kunnen maximaal 8 personen deelnemen!

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland.

Geef bij organisatie aan in welke vrijwilligersgroep je actief bent. Per groep kan je twee deelnemers voor deze cursus inschrijven.

Mocht het na aanmelden toch niet lukken om te komen, dan stellen wij het erg op prijs als je je van tevoren afmeldt via info@landschapnoordholland.nl. Mede, omdat we regelmatig een wachtlijst moeten hanteren wegens grote belangstelling. Meld u zich niet tijdig af, dan zullen wij ons helaas genoodzaakt zien een deel van de gemaakte kosten in rekening te brengen.

 

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Duur: 1 dag
  • Prijs:
    • € 40,00
  • Contact:

    Meer informatie en aanmelden