Leer je Groen: Vrijwilligers begeleiden

Terug naar overzicht

Je krijgt tips, voorbeelden en checklists voor het aansturen van groepen vrijwilligers in de natuur.

Voor wie is deze module?
Deze module is bedoeld voor vrijwillige coördinatoren en beroepskrachten die met vrijwilligers aan de slag gaan. Dat kunnen meer of minder zelfstandige vrijwilligersgroepen zijn.

De coördinatietaken hoeven niet allemaal op het bordje te komen van één coördinator. Het werk kan prima worden verdeeld.


Wat leer je?
Na afloop heb je antwoord op belangrijke vragen zoals:

• Hoe zorg je dat vrijwilligers zich gewaardeerd en nuttig voelen?
• Hoe houd je de regie over het werk?
• Welke verschillende motivaties hebben vrijwilligers?
• Hoe zorg je voor een gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid?

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie enStaatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

https://leerjegroen.nl/?#/Module/Vrijwilligers_begeleiden