Leer je Groen: Ontstaan van het Nederlandse landschap

Terug naar overzicht

Je leert over de natuurlijke processen die het Nederlandse landschap vormden. De module duurt ongeveer een half uur.

Voor wie is deze module?
​Deze module is bedoeld voor iedereen die met publiek de natuur in gaat. En voor anderen die basiskennis willen opdoen over het ontstaan van het Nederlandse landschap.

Wat is het doel van deze module?
Het doel van deze module is om je meer te leren over de vorming van het Nederlandse landschap. Zo kun je als gids meer vertellen over bodemsoorten. En waarom het landschap er zo uit ziet als het eruit ziet.​
​​​
Wat leer je?
Je leert over de natuurlijke processen die het Nederlandse landschap hebben gevormd.

Na afloop van deze module heb je antwoord op vragen als:

  • Hoe zijn de Nederlandse heuvels ontstaan?
  • Waarom heeft Nederland zoveel veengrond?
  • Waar komen hunebedden vandaan?​

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die actief is bij een natuurorganisatie. Of je nu vrijwilliger bent of beroepskracht. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Wat we doen
Leer je groen biedt werknemers en vrijwilligers in de sector bos en natuur een structurele digitale leermogelijkheid. Een gemeenschappelijke basis die nodig is voor een professionele veilige en correcte uitvoering van het werk. Elk jaar worden zes modules ontwikkeld door de samenwerkende partners. Met de brede kennis en ervaringen in de praktijk maken we modules over o.a. vrijwilligers begeleiden, veilig binnen- en buitenwerken, duurzaamheid, planten en dieren.

Partners
Leer je groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder LandschappenNL, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer je groen. Interesse, maar nog geen toegang? Vraag het aan de vrijwilligerscoördinator binnen de organisatie waar je vrijwilliger en/of werkzaam bent.

 

Aanmelden

https://leerjegroen.nl/?#/Module/Ontstaan_van_het_Nederlandse_landschap