12 jul

Veilig en gezond werken met handgereedschap

Terug naar overzicht

Plezier in je vrijwilligerswerk, is heel belangrijk, maar nog belangrijker is misschien wel gezond en voldaan weer terug naar huis. Tijdens de cursus gaan we kijken naar de verschillende aspecten van veiligheid tijdens de werkzaamheden en in de omgang met elkaar.

Hoe werk je zo veilig en gezond mogelijk?

Natuurlijk behandelen we hierbij de ARBO eisen die gelden voor vrijwilligers in de natuur, maar ook de praktische kant van de werkzaamheden en veiligheid. Daarnaast zal er aandacht zijn voor het opstellen van een ARBO plan voor jouw specifieke vrijwilligersgroep en hoe je elkaar kunt helpen om veilig en gezond te werken. Een belangrijk deel van de dag zal gaan over praktijkvoorbeelden, wat kan er in een bepaalde situatie gebeuren en hoe kunnen we die situaties voorkomen of welke hulpmiddelen kunnen we hiervoor inzetten.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.

De cursussen worden gegeven met in achtneming van de coronamaatregelen voor uw en onze veiligheid. Indien de maatregelen het niet toestaan om elkaar fysiek te treffen, dan gaan we ons uiterste best doen om cursussen of delen daarvan online aan te bieden. Je wordt daarvan op de hoogte gehouden.

Administratiekosten zijn bij annulering helaas niet terug te vorderen.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Een lunchpakket en eventueel ander drinken dien je zelf mee te nemen.

Aanmelden

Meld je aan via deze link. Geef daar aan bij organisatie in welke vrijwilligersgroep je actief bent.
 

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Docent(en): Annika Langeveld
  • Duur: 1 dag
  • Prijs:
    • € 10,00
  • Contact:

    Annika Langeveld: 088-0064482