12 apr

training Energieboswachter

Terug naar overzicht

Vind je de energietransitie belangrijk? Wil je meer leren over de combinatie van zon- en windparken én natuur en biodiversiteit? Ben je actief bij een lokale natuur-, landschaps- of energiegroep of wil je als betrokken inwoner van Noord-Holland je kennis vergroten? Meld je dan nu aan voor de training Energieboswachter!

Natuurinclusieve energieparken

In Noord-Holland wordt hard gewerkt aan de energietransitie. Overal verreizen wind- en zonneparken. Maar soms gaan die ten koste van ons mooie landschap en onze natuurwaarden. De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland realiseert zich dat opwekking op land noodzakelijk is, maar staat erop dat energieparken natuurinclusief worden gerealiseerd én geïntegreerd in het landschap. Daar zijn wel degelijk mogelijkheden voor. Maar we kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom zoeken we hulp.

De training

Met deze training word je in twee maanden tijd opgeleid tot burgerexpert voor natuurinclusieve zon- en windparken. Onder leiding van deskundige gastsprekers krijg je de tools en informatie die nodig zijn om zon- en windprojecten te beoordelen op de effecten voor natuur en biodiversiteit. Zo draag je zelf bij aan een natuurinclusieve energietransitie. De training wordt begeleid door de professionals van de Natuur en Milieufederatie.

We zoeken betrokken burgers die willen opkomen voor de natuur, zonder het belang van duurzame energieopwekking uit het oog te verliezen. De training is voornamelijk op de woensdagavonden van april, mei en juni. Deels live en deels via Zoom en neemt in totaal ongeveer 35 uur in beslag.

 

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Kijk op onze site voor meer informatie en inschrijven.

 

Data

12 april 2023

Begint om 19:30 uur, duurt 1 uur en 30 min.
NNTB

19 april 2023

Begint om 19:00 uur
Online

3 mei 2023

Begint om 19:30 uur, duurt 1 uur
Online

10 mei 2023

Begint om 19:00 uur
Online

16 mei 2023

Begint om 19:00 uur
Online

7 juni 2023

Begint om 19:30 uur
Online

21 juni 2023

Begint om 19:30 uur, duurt 1 uur en 30 min.
NNTB