13 okt

Cursus omgaan met eenassige maaimachine

Terug naar overzicht

Een eenassige maaimachine is een veel gebruikte machine bij het landschapsbeheer. Deze machine wordt vaak ingezet op plaatsen waar met groter materieel niet kan worden gemaaid.

De cursus omgaan met de éénassige maaimachine is verdeeld in een theoretisch deel en een deel praktische oefeningen. Er worden zoveel mogelijk verschillende machines getoond met de daarbij behorende aanbouwapparatuur.

De cursist leert wanneer een maaimachine en eventuele aanbouwapparatuur het beste ingezet kan worden. Ook het omgaan met de aanbouwdelen en het onderhoud zullen tijdens de cursus aan bod komen. Tenslotte wordt er aandacht besteed aan veiligheid en aan de beste, minst belastende lichaamshouding. De cursus is toegankelijk voor vrijwilligers die met een maaimachine gaan werken en affiniteit hebben voor motorische gereedschappen. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Een lunchpakket en eventueel ander drinken dien je zelf mee te nemen.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Per groep kan je twee deelnemers voor deze cursus inschrijven.

Geef je snel op want er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

De cursussen worden gegeven met in achtneming van de coronamaatregelen voor uw en onze veiligheid.

Administratiekosten zijn bij annulering helaas niet terug te vorderen.

Aanmelden

Meld je aan via deze link.

Geef daar bij organisatie aan in welke vrijwilligersgroep je actief bent.

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Duur: 1
  • Prijs:
    • € 30,00
  • Contact:

    betrekkenbijgroen@landschapnoordholland.nl