Landelijke inspiratiebijeenkomst groene vrijwilligers

Op dinsdagmiddag 26 november vindt de 2e ‘Landelijke Inspiratiebijeenkomst Groene Vrijwilligers’ plaats in het Watermuseum in Arnhem. Dit jaarlijkse evenement is voor iedereen die zich (professioneel) met groene vrijwilligers en burgerinitiatieven bezig houdt.

Waar : Nederlandse Watermuseum, Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem

Wanneer: dinsdag 26 november 2019 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Thema voor dit jaar is: nieuwe en vernieuwende (vrijwilligers)initiatieven! Wat is er mogelijk, wat leren we van die initiatieven en (hoe) kunnen we ze verbinden met de bestaande structuren van ondersteuning?

Wat we je willen bieden:

  • Inhoudelijke inspiratie: nieuwe perspectieven, verrassende inzichten.
  • Praktische inspiratie: direct toepasbare tips in het dagelijks werk met groene vrijwilligers: werving, binding, opleiding, financiering, waardering enzovoort.
  • Menselijke inspiratie: ontmoetingen met collega’s, weten wie je waarvoor moet bellen, het besef dat je er niet alleen voor staat.

En dat is nog niet alles..........vooraf, om 12.00 uur kun je een excursie maken met de vrijwilligers van het mooie Park Sonsbeek. Na afloop nodigen we je uit voor de borrel!

Een routebeschrijving vind je op www.watermuseum.nl/contact/. Het Watermuseum in Park Sonsbeek is op loopafstand van Station Arnhem Centraal. Kom dus gerust met de trein! Mocht je toch met de auto willen komen, dan kun je parkeren bij ParkBee bij het Centraal Station. Bij het Watermuseum zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden.

De Inspiratiedag is een initiatief van de organisaties achter het Actieplan Groene Vrijwilligers: BoerenNatuur, het Interprovinciaal Overleg (IPO), IVN, LandschappenNL, Natuurmonumenten, SoortenNL, Staatsbosbeheer, en het Ministerie van LNV.

Namens de organisaties, Tetje Falentijn, LandschappenNL

Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Organisatie *
E-mail *
Opmerkingen
Ik doe om 12.00 uur mee met de excursie op Park Sonsbeek

* verplicht