de leukste natuurfeestjes bij jou in de buurt 2, 3 en 4 september 2022

Fête de la Nature het grootste grassroots natuurfestival van Nederland

De natuur inspireert, verwondert, maakt je blij. In het weekend van 2, 3 & 4 september 2022 vieren we de natuur tijdens Fête de la Nature. Iedereen kan zelf een natuurfeestje organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Samen betrekken we meer mensen bij de natuur, op een manier die bij hen past.

In het hele land worden er diverse kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd. Denk aan een muziekoptreden in de buitenlucht, yoga in de duinen, een speurtocht door het bos, of een duurzame BBQ bij jou in het park. Alles kan! In 2021 vierden meer dan 5.000 mensen de natuur op 184 verschillende natuurfeestjes.

 

In 2022 gaan we voor 300 natuurfeestjes en 10.000 bezoekers. Doe je mee?

Kijk hier welke Fête activiteiten er in 2022 bij jou in de buurt plaatsvinden! Wil je zelf een natuurfeestje organiseren? Leuk! Meld jouw activiteit(en) hier gratis aan. Ben je juist iemand die anderen graag ondersteunt en zo veel mogelijk mensen kunt mobilseren en motiveren om mee te doen binnen jouw woonplaats of organisatie dan komen we ook graag met je in contact. IVN Natuureducatie viert mee en ondersteunt Fête organisatoren in de communicatie en organisatie. Samen vieren we de natuur!

Online Inspiratiesessies

Op drie verschillende data organiseert IVN online inspiratiesessies. Wil je een feestje organiseren en verkennen hoe je dit het beste kunt aanpakken? Of wil je lokale aanjager worden binnen jouw woonplaats of organisatie? Dan is deze digitale sessie iets voor jou! Hierin krijg je allerlei informatie en inspiratie aangeboden en een overzicht van de landelijke ondersteuning vanuit IVN. Geef je hier op!