Levendige discussie op Dialoogdag voor groene Noord-Hollandse vrijwilligers

Afgelopen woensdag 26 september kwamen vrijwilligers die zich inzetten voor de Noord-Hollandse natuur bij elkaar op de jaarlijkse Dialoogdag. In Paviljoen Welgelegen gingen zij aan 5 thematafels met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen. Daarna werd bijgekletst en genetwerkt tijdens de lunch, om vervolgens te genieten van een wandeling of rondleiding.

 

De dag werd ingeluid door Rosan Kocken, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor klimaat en energie, natuur en landschap, water en bodem en klimaatadaptatie. Zij benadrukte het belang van vrijwilligers en vrijwilligerswerk.

Aan de thematafels kwamen verschillende thema’s aan bod. Aan de tafels zaten vrijwilligers, medewerkers van natuurorganisaties en van de Provincie Noord-Holland. Er werden levendige gesprekken gevoerd over Basiskwaliteit Natuur, Diversiteit en inclusie, het vergroten van impact op beleid door groene vrijwilligersnetwerken, Invasieve exoten en de betekenis van nieuw provinciaal beleid voor groene vrijwilligers.

Het was een inspirerende dag. Enkele reacties van deelnemers: “Ik heb genoten van de Dialoogdag”, en “Het was een inspirerende morgen in Haarlem.”

Benieuwd naar de opbrengst van de dag? Lees hier het verslag.