Groen en Gezellig wandelen in de Haarlemmermeer.

Terug naar overzicht

Gezond Natuur Wandelen organiseert gratis wandelingen in de natuur.

Onze wandelingen in de Haarlemmermeer zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en de deelnemers hoeven zich niet van tevoren op te geven. Tijdens onze wandelingen schenken we aandacht aan de natuur in onze woonomgeving. Dat doen we door tijdens de wandeling 1 of 2 keer even stil te staan om iets over de natuur te vertellen.

Onze hulpvraag.

Houd je van wandelen in de natuur? Vind je het leuk om een groep wandelaars te begeleiden? Voor een uurtje in de maand of vaker? En vertel je eventueel graag over de natuur? Dan is vrijwillige wandelbegeleider echt iets voor jou! Gezond Natuur Wandelen biedt wekelijks gratis wandelingen aan door de natuur van de stad. Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uur te wandelen is welkom!

Hier kunnen jouw hulp gebruiken:

  • Wijkcentrum Linquenda, Oostmoor 52, 2151 VC Nieuw Vennep. Elke maandag om 10.00 uur
  • Wijkcentrum De Boerderij, Lutulistraat 139, 2131 TG Hoofddorp. Elke dinsdag om 10.00 uur
  • Buurthuis De Amazone, Mathilde Wibautstraat 22, 2135 MC Hoofddorp. Elke maandag om 10.00 uur
  • Sportcentrum De Vosse, Vosselaan 156, 2181 CD Hillegom. Elke woensdag om 11.00 uur

Wat ga je doen?

Als begeleider zorg je samen met de andere begeleider voor een mooie route van de wandelgroep bij jouw in de buurt, Dit kan eens per maand een uur of vaker als je dat wilt. Een wandelgroep bestaat uit twee begeleiders: één loopt voor en één achter de groep. Onderweg kun je als begeleider kort iets vertellen over de natuur, maar oog voor de natuur hebben is ook goed. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie of thee met de deelnemers te drinken. Je begeleidt zelfstandig, samen met een andere vrijwilliger, een wandelgroep. Hiervoor word je ingewerkt. Je hebt geen speciale kennis nodig.

Als wandelbegeleider heb je wel:

  • Interesse in gezondheid en natuur.
  • Een redelijke conditie, je kunt 1 uur in een rustig tempo wandelen.
  • Goede sociale vaardigheden.

Wat wij bieden:

  • Bij voldoende belangstelling korte cursussen natuurbeleving, wandelbegeleider en EHBO.
  • Meelopen met een gezellige wandelgroep.
  • Informatie over natuur op onze website.

Interesse of vragen neem contact met mij Corrie Kramer op om een afspraak te maken.Dan kunt U ook een keer vrijblijvend meelopen om kennis te maken met de groepen te kijken of het wat voor u is.

Wandel gezellig mee, het is gezond én je geniet van mooie natuur. Welkom!