Groen en Gezellig wandelen met de groep in Langedijk.

Terug naar overzicht

Doel Stichting Gezond Natuur Wandelen.

Onze wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en de deelnemers hoeven zich niet van tevoren op te geven. Tijdens onze wandelingen schenken we aandacht aan de natuur in onze woonomgeving. Dat doen we door tijdens de wandeling 1 of 2 keer even stil te staan om iets over de natuur te vertellen.

Onze hulpvraag.

Houd je van wandelen in de natuur? Vind je het leuk om een groep wandelaars te begeleiden? Voor een uurtje in de maand of vaker? En vertel je eventueel graag over de natuur? Dan is vrijwillige wandelbegeleider echt iets voor jou! Gezond Natuur Wandelen biedt wekelijks gratis wandelingen aan door de natuur van de stad. Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uur te wandelen is welkom!

Vanaf winkelcentrum Broekersveiling, Marktplein 35, 1721 CK Broek op Langedijk wandelen we elke dinsdag en donderdag om 10.00 uur.

Wat ga je doen?

Als begeleider zorg je voor de route van de wandelgroep bij jouw in de buurt, Dit kan eens per maand een uur of vaker als je dat wilt. Een wandelgroep bestaat uit twee begeleiders: één loopt voor en één achter de groep. Onderweg kun je als begeleider kort iets vertellen over de natuur, maar oog voor de natuur hebben is ook goed. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie of thee met de deelnemers te drinken. Deze wandelgroep loopt nu tijdelijk zonder begeleiding en dat is niet goed voor het voortbestaan van de groep. Daarom zoeken we iemand, die de leiding neemt en contact met Gezond Natuur Wandelen houdt. De wandelaars zijn wel met de routes bekend. Maar zouden het leuk vinden om nieuwe routes te wandelen.

Als wandelbegeleider heb je wel:

  • Interesse in gezondheid en natuur.
  • Een redelijke conditie, je kunt 1 uur in een rustig tempo wandelen.
  • Goede sociale vaardigheden.

Wat wij bieden:

  • Bij voldoende belangstelling korte cursussen natuurbeleving, wandelbegeleider en EHBO.
  • Meelopen met een gezellige wandelgroep.
  • Informatie over natuur op onze website.

Voor al onze locaties kunnen wij extra hulp gebruiken. Aanmelden kan ook via het contactformulier op onze website. Graag even erbij vermelden dat u via de Groene Academie reageert.

Wandel gezellig mee, het is gezond én je geniet van mooie natuur. Welkom!

 


e-mail corriekramer@gezondnatuurwandelen.nl