Vrijwilliger in een biologische buurtmoestuin in Park Venneperhout, Nieuw-Vennep

Terug naar overzicht

Organisatie:

Stichting De Groen(s)te Tuin, Nieuw-Vennep

 

Projectomschrijving:

De Groen(s)te Tuin is een grote biologische buurtmoestuin door en voor bewoners, waar het hele jaar door veel verschillende groenten, (klein)fruit en veldbloemen worden verbouwd. Samen zaaien, samen schoffelen, samen oogsten. Bij De Groen(s)te Tuin van Nieuw-Vennep is iedereen welkom!

 

Taakomschrijving

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die lekker aan de slag willen gaan. Vind je het leuk om mee te helpen in een buurtmoestuin en meer te leren over het telen van gewassen op biologische wijze? Je hoeft geen kennis te hebben van het werken in een moestuin om er toch veel plezier aan te beleven en al doende leer je ook heel veel. De werkzaamheden bestaan uit het klaarmaken van de bedden, compost aanbrengen, (voor)zaaien, planten, water geven, onkruid verwijderen, oogsten. We doen bijna alle onderhoud ook zelf. Na afloop van het werk neem je een portie heerlijke, gezonde, zelf verbouwde en geoogste groenten of fruit mee naar huis.

De tuin ligt in een mooie rustige omgeving en gezellig koffie of thee drinken met elkaar is ook een belangrijk aspect van dit project. Ook verkopen we producten aan buurtbewoners en andere liefhebbers van verse groenten zo van het land.

Functievereisten

We stellen geen eisen wat betreft kennis en/of ervaring. De meer ervaren vrijwilligers kunnen je alles uitleggen en je begeleiden bij het verbouwen van de biologisch geteelde producten.

We hebben geen vaste werkroosters. Sommige vrijwilligers komen drie keer per week, andere een dag(deel) per week, andere minder frequent. Alle benodigde gereedschappen zijn aanwezig in de tuin.

Aanmelden en meer informatie

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Anneke Andriessen: tel. 0613 661474 of Laura van Vliet: tel. 0611 447757. Of mail naar: degroenstetuin@hotmail.com

Je kunt ook eerst eens langskomen en kijken hoe het er toegaat in de tuin: op woensdag en zondag tussen 11.00 - 16.00 uur zijn we open voor iedereen. De tuin is te vinden langs het fietspad in het park Venneperhout, ong. 200 m. vanaf het parkeerterrein aan de Hoofdweg westzijde. Zie ook de aanwijzingen op de website www.degroenstetuin.nl bij Contact. (Je gsm brengt je helaas niet op het juiste adres als je het officiële adres invult.)

Bekijk ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/buurtmoestuin/

  • Organisatie: De Groen(s)te Tuin
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Hoofdweg (Westzijde) 1301
    Nieuw-Vennep