Natuurgids Amsterdamse Waterleidingduinen

Terug naar overzicht

We zijn blij met onze vrijwilligers. Ze helpen ons met onderzoek, beheer en met de informatie aan bezoekers. Nieuwsgierig naar de details? Lees hieronder op welke gebieden onze vrijwilligers actief zijn.

Wilt u graag een bijdrage leveren aan ons werk in de (drinkwater)natuur? Voor activiteiten als onderzoek, natuurbeheer, gidsen, activiteiten basisonderwijs en gastheerschap zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Vrijwilligers kunnen bij ons aan de slag in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD), waar twee derde van het drinkwater voor Amsterdam en omgeving in de natuur wordt geproduceerd. Of in ons gebied bij de Oostelijke Vechtplassen, waar een derde van het drinkwater voor Amsterdam en omgeving vandaan komt.

Natuurgids

In de AWD verzorgen vrijwilligers natuurexcursies. Iedere eerste en derde zondag van de maand zijn er natuurwandelingen die door natuurgidsen worden gegeven. Ook verzorgen natuurgidsen bijvoorbeeld de wandeling voor vroege vogels, llibellen- en vlinderexcursies of vogelexcursies. Of zij gaan als vrijwilliger (en extra oren en ogen) mee met excursies die door boswachters worden gegeven.

Wilt u hier een actieve rol in spelen? Meld u dan aan als natuurgids.

Voor voorbeelden van excursies, zie onze activiteitenkalender.

 

  • Organisatie: Waternet
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Bentveld