Onderhouden van de terreinen

Terug naar overzicht

Binnen de stadsgrenzen van Amsterdam- Zuidoost ligt Natuurvereniging de Ruige Hof.

De vereniging is in 1986 opgericht om de natuur dichter bij de stadsbewoner te brengen. Daartoe worden tal van activiteiten ondernomen zoals het onderhouden van twee natuurterreinen, enkele tuinen en een natuurcentrum van waaruit veel wordt georganiseerd. De terreinen, die onderhouden worden door vrijwilligers van de Ruige Hof, zijn Natuurterrein Klarenbeek en Natuurterrein de Riethoek.

Al het moois bij de Ruige Hof kan alleen voortbestaan door de actieve en enthousiaste inzet van vrijwilligers, de ruggengraat van onze vereniging. Zij onderhouden de terreinen en tuinen, maken het verenigingsblad, organiseren tentoonstellingen, werken aan de P.R, etc. Voor iedereen, jong en oud, is wel wat te doen. Het buitenwerk doen we sinds de coronatijd in drie ploegen, op dinsdag, woensdag of donderdag van 10.00 tot ca 16.00. Eén keer in de vier weken werken we ook op vrijdag: op de eerste vrijdag van de maand. En soms werken we ook nog op zondag. De Ruige Hof zorgt voor gereedschap, handschoenen, laarzen en regenkleding en er is deskundige begeleiding aanwezig. Vrijwilligers kunnen ook via de Ruige Hof cursussen volgen op het gebied van natuurbeheer en bij Landschap Noord-Holland.

Het onderhouden van de terreinen

Als vrijwilliger kun je de terreinen onderhouden. Hooilanden, sloten, slootkanten, bossages, paden, alles heeft het hele jaar door onze aandacht. Uiteraard zijn de klussen per seizoen verschillend en dat maakt het afwisselend. Ook kun je werken in de tuinen van de Ruige Hof.
Lekker een dagje buiten werken in weer en wind!

eeft u na het bovenstaande interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan en bent beschikbaar, geef u dan op. U kunt bellen op maandag of woensdag, naar het natuurcentrum telefoon: 0294-285021. U kunt ook mailen, dit kan naar info@deruigehof.nl, onder de vermelding van: ‘vrijwilliger’.

  • Organisatie: De Ruige Hof
  • Locatie: Abcouderstraatweg 77
    1105 AA
    Abcoude