Vrijwilliger bij de Helderse Vallei

Terug naar overzicht

De Helderse Vallei is een groene, gezonde plek waar iedereen welkom is om er gewoon ‘te zijn’. Als je wilt, kan je er ook iets doen of anderen ontmoeten. En als je ervoor open staat, ervaar je welke impact je eigen gedrag heeft op de toekomst van de natuurlijke omgeving.

Duurzaamheidscentrum
De kracht van De Helderse Vallei is grote ecologische uitdagingen klein en behapbaar maken voor een groot publiek. De Helderse Vallei geeft informatie, duurzame voorbeelden en doet het zelf ‘voor’.

Stadsboerderij
Onze boerderij is er altijd voor jong en oud geweest. Niet alleen gezinnen met kinderen bezoeken de dieren, ook voor ouderen en bezoekers met een beperking is de boerderij goed toegankelijk.

Wildopvang in oprichting
De Helderse Vallei bouwt aan nieuwe voorzieningen voor de opvang van gewonde of zieke wilde dieren.

Vrijwilligers

Wil je ook een inspirerende, creatieve werkomgeving waarin je werk bijdraagt aan een duurzamere omgang met natuur en milieu?
Wij hebben momenteel onderstaande vacatures voor vrijwilligers:

  • Gastheer / Gastvrouw (momenteel zoeken wij vrijwilligers voor de zaterdag en zondag)
  • Tuinman / tuinvrouw
  • Begeleider programma's en activiteiten

Functies

Gastheer / Gastvrouw (momenteel zoeken wij vrijwilligers voor de zaterdag en zondag)
Als gastvrouw of -heer ontvang je bezoekers in het duurzaamheidscentrum, op een prachtig natuurterrein met boerderij, uitkijktoren en openluchttheater, gelegen aan de kust tussen prachtige natuurgebieden in. Je beantwoordt de telefoon, helpt bij de verkoop van artikelen en bedient de kassa, ontvangt vergadergroepen, geeft informatie over de activiteiten van De Helderse Vallei en verricht licht administratieve en ondersteunende werkzaamheden. Daarnaast zorg je ervoor dat het centrum er verzorgd en netjes uitziet. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de zaterdagen en zondagen!

Tuinman of tuinvrouw
Als tuinman of tuinvrouw hou je je vooral bezig met onderhoudswerkzaamheden, zoals schoffelen, maaien, vegen, wieden en snoeien op het terrein van het duurzaamheidscentrum en de stadsboerderij. Heb je minimaal enige kennis van en/of ervaring met tuinonderhoud, vind je het leuk om in het groen te werken en gezellig om dat samen met anderen te doen? Dan is deze taak wellicht geschikt voor jou! De tuinvrijwilligers werken in principe op maandag- en woensdagochtend.

Vrijwillig begeleider programma's en activiteiten
Als vrijwillig begeleider programma's en activiteiten help je bij de voorbereiding en uitvoering van onze activiteiten. Zo worden er voor kinderen activiteiten en kinderfeestjes aangeboden, voor scholen veldwerklessen en voor volwassenen excursies, evenementen of activiteiten rondom (landelijke) thema's. De meeste activiteiten starten bij het duurzaamheidscentrum, sommige worden uitgevoerd op het terrein rondom het centrum en andere in de (natuur)gebieden er omheen. Als activiteiten begeleider ondersteun je de medewerker van De Helderse Vallei die de deelnemers (meestal kinderen) ontvangt en uitlegt wat er gaat gebeuren. Je helpt bijvoorbeeld bij het uitvoeren van de opdrachten, de weg wijzen of andere ondersteunende taken. Na de activiteit help je met het opruimen en schoonmaken van gebruikte materialen. Enthousiasme en communicatieve vaardigheden zijn bij deze functie het meest belangrijk!

Kom je ons team versterken?

Ben je enthousiast over één van deze functies, heb je goede sociale vaardigheden en trekt het je aan om zowel zelfstandig als in een team werkzaam te zijn? Dan kijken we ernaar uit om kennis met je te maken! Voor alle functies geldt dat je aan de hand van het rooster zelf kunt bepalen hoeveel uren je per week of maand werkzaam bent.

Wij bieden

Leuk, afwisselend, zinvol en dankbaar werk in een mooie omgeving. Werktijden die in onderling overleg vastgesteld kunnen worden. Een kleine groep enthousiaste collega's en een dynamische, ‘groene' organisatie. Er is sprake van vrijwilligerswerk.

Ben je degene die wij zoeken? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via (0223) 61 25 55 of info@deheldersevallei.nl.

 

  • Organisatie: De Helderse Vallei
  • Locatie: De Helderse Vallei 9-11
    1783 DA
    Den Helder