Vrijwilliger Natuurbeheer bij bij de Oostelijke Vechtplassen

Terug naar overzicht

We zijn blij met onze vrijwilligers. Ze helpen ons met onderzoek, beheer en met de informatie aan bezoekers. Nieuwsgierig naar de details? Lees hieronder op welke gebieden onze vrijwilligers actief zijn.

Wilt u graag een bijdrage leveren aan ons werk in de (drinkwater)natuur? Voor activiteiten als onderzoek, natuurbeheer, gidsen, activiteiten basisonderwijs en gastheerschap zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Vrijwilligers kunnen bij ons aan de slag in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD), waar twee derde van het drinkwater voor Amsterdam en omgeving in de natuur wordt geproduceerd. Of in ons gebied bij de Oostelijke Vechtplassen, waar een derde van het drinkwater voor Amsterdam en omgeving vandaan komt.

Bij de Oostelijke Vechtplassen

De Bethunepolder en Loenderveense Plas en de omgeving zijn prachtige natuurgebieden die onderdeel zijn van Natura 2000-gebied de Oostelijke Vechtplassen. Het zijn unieke stukken oer-Hollandse natuur. Waternet gebruikt de Bethunepolder en het natuurgebied de Loenderveense Plas sinds 1930 voor de drinkwaterproductie.

Het gebied is niet vrij toegankelijk voor publiek, maar als vrijwilliger kunt u er samen met de boswachter en de natuurbeheerploeg aan de slag.

Wilt u in ons natuurgebied bij de Oostelijke Vechtplassen als vrijwilliger aan het werk? Meld u dan aan. We kunnen extra handen gebruiken voor alle natuurwerkzaamheden in het gebied.

 

  • Organisatie: Waternet
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Hilversum