Schooltuinvrijwilliger - Educatie en Begeleiding

Terug naar overzicht

Wie zijn wij?

Natuur- en Milieu Educatie (NME) is een onderdeel van de afdeling Bedrijven binnen de gemeente Haarlem. Wij beheren onder andere 3 schooltuincomplexen in de Kortenaerstraat, het Schoterbos en aan de Van Dortstraat in Haarlem.

Wie ben jij?

Een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt leerlingen te begeleiden bij schooltuin-educatie-werkzaamheden zoals zaaien, wieden, oogsten op een van onze schooltuincomplexen in de Kortenaerstraat, het Schoterbos en aan de Van Dortstraat in Haarlem. En beschikbaar is tussen 1 april en 1 oktober op maandag t/m vrijdag voor een aantal uren per week.

Wat breng jij mee?

Jij vindt het leuk leerlingen van groep 6/7 (10/11 jaar) te begeleiden. Affiniteit met duurzame voedselproductie en de bereidheid hierover meer te leren en de kennis te delen met kinderen is belangrijk. Fysiek ben jij in staat deze werkzaamheden te doen. Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een vereiste.

Wat kun je van ons verwachten?

Vergoeding: immateriële vergoedingen in de vorm van bijvoorbeeld een kerstpakket en vrijwilligersuitje.
Scholing: instructie en uitleg door onze NME-educatiemedewerker en achtergrondinformatie over planten, dieren en gewassen op de schooltuin.

Herken jij je in het profiel en ben je enthousiast geworden? Maak dan een afspraak.

 

  • Organisatie: NME Haarlem
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Kleverlaan 11
    2023 JC
    Haarlem