Gezocht: groene vingers

Terug naar overzicht

Organisatie

buurtkwekerij het Groen Gemaal

Projectomschrijving

Het Groen Gemaal, onderdeel van Wijkcentrum De Pijp en al 21 jaar een groene oase in het drukke Sarphatipark, zoekt vrijwilligers met groene vingers. In onze kleine stadskwekerij zaaien, stekken, verzorgen, ruilen en verkopen we planten, kleine struiken, eetbare gewassen, zaden en ecologisch geteelde bloembollen. Mensen kunnen er terecht voor advies en inspiratie. Ook onderhouden we een paar plantsoenen in het park, maken we onze eigen compost en zorgen we voor de goudvissen in de kleine, verzonken vijver en de wormen in ons wormenhotelletje.

Gezellig, ontspannen, inspirerend en leerzaam!

Het kleine maar fijne team is op zoek naar collega-vrijwilligers met groene vingers. Naar mensen – jong of oud, man of vrouw en alles daar tussenin – die al wat ervaring hebben met oppotten, zaaien, wieden en bijvoorbeeld weten welke planten in de zon of schaduw willen. Al doende leer je natuurlijk nog veel meer. De vrijwillige medewerkers gaan jaarlijks samen op een educatief uitje naar een ander groen project in Amsterdam, kunnen altijd wat plantjes mee naar huis nemen, meedoen aan workshops en het midzomerfeestje en winterfeestje bij het Groen Gemaal.

Lijkt het je wat?

Het Groen Gemaal is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur. We komen om 12.45 uur samen, drinken een kopje (ijs)thee of koffie en gooien om 13.00 uur de hekken open. Als vrijwilliger kies je een vaste middag, een keer per week of twee weken. Daar zijn we flexibel in, overleg gewoon met coördinator Marieke.

Meer informatie

Kijk voor meer info op facebook GroenGemaal/ of instagram groen gemaal


Contactinformatie

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Marieke voor een kennismakingsgesprek. Je kunt je ook aanmelden voor een middagje proefdraaien. Stuur een mailtje naar groengemaal@wijkcentrumdepijp.nl of bel (020) 664 13 50.

  • Organisatie: Natuur&Milieuteam Zuid
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Sarphatipark tegenover 20
    1072 PA
    Amsterdam
  • Contactpersoon: Marieke van Gessel
    020 664 13 50