Door wie en voor wie?

Tien grote groene en duurzame organisaties (IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG) werken samen aan het Groen Traineeship. De doelgroep is jongeren tussen de 16 en 27 jaar met interesse in natuur en milieu. Kennis en ervaring zijn daarvoor niet nodig.

Wat ga je doen?

Samen met een groep jongeren ga je een paar maanden één of meerdere dagen in de week aan de slag met een project voor een natuur- of milieuorganisatie. Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het opknappen van een natuurgebied of het bedenken en uitvoeren van een campagne voor duurzaam leven. Zo draag je op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur!

Wat krijg je ervoor?

 

Na afronding van het Groen Traineeship ontvang je een certificaat en een aanbevelingsbrief. Ook is er een vergoeding van reiskosten. Maar het belangrijkste is natuurlijk: een superleuke tijd met andere jongeren, een groener tintje van je CV, de ruimte om je te ontplooien, jezelf te leren kennen, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een betere wereld.

Wil je meer weten over hoe je in aanmerking komt? Of wil je concreter weten hoe dit er dan uit ziet? Kijk dan bij het kopje 'Veelgestelde vragen'.

Onderdeel Maatschappelijke Diensttijd

Maatschappelijke diensttijd (MDT) is jouw ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Een kans voor jou om je talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker!
Het Groen Traineeship is één van de proeftuinprojecten van het actieplan Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMw.

Partners Maatschappelijke dienstijd
De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT.
Politiek verantwoordelijk voor MDT is staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer informatie: www.doemeemetmdt.nl