Over het Groen Traineeship Voor als je echt alles over ons wilt weten

Door wie en voor wie?

Zes groene organisaties (Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL) werken samen aan het Groen Traineeship. De doelgroep is jongeren tussen de 16 en 30 jaar met interesse in natuur en milieu. Kennis en ervaring zijn daarvoor niet nodig.

Wat ga je doen?

Samen met een groep jongeren ga je een paar maanden één dag in de week aan de slag met een project voor een natuur- of milieuorganisatie. Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het opknappen van een natuurgebied of het bedenken en uitvoeren van een campagne voor duurzaam leven. Zo dragen je op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur!

Wat krijg je ervoor?

Na afronding van het Groen Traineeship ontvang je een certificaat en een aanbevelingsbrief. Ook is er een vrijwilligersvergoeding en vergoeding van reiskosten. Maar het belangrijkste is natuurlijk: een superleuke tijd met andere jongeren, een groener tintje van je CV, de ruimte om je te ontplooien, jezelf te leren kennen, een netwerk op de bouwen en bij te dragen aan een betere wereld.

Wil je meer weten over hoe je in aanmerking komt? Of wil je concreter weten hoe dit er dan uit ziet? Kijk dan bij het kopje 'Veelgestelde vragen'.

Per september 2019 gaan de eerste projecten van start, dus houdt de website in de gaten! Heb je liever dat wij jou op de hoogte houden. Laat dan je naam en mailadres achter bij de knop 'Aanmelden'.

Onderdeel Maatschappelijke Diensttijd

Het Groen Traineeship is één van de proeftuinprojecten van het actieplan Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMw. Met de Maatschappelijke Diensttijd willen ze jongeren kennis laten maken met hoe leuk, interessant en divers je inzetten voor de maatschappij kan zijn.